Selülit Diyeti

Selülit günümüzde birçok bayanda görülebilmekte hatta yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlikle erkeklerde de oluşumu mümkün. Selülit aslında bir hastalıktır ve hormonların düzensiz salgılandığı ergenlik, hamilelik, menopoz sürecinde veya tedavi amaçlı hormon kullanıldığında oluşmaktadır.

Selülit oluşumunda dolaşım bozukluğu en önemli etken ama kişinin düzensiz beslenmesi de bunu tetiklemekte. Bu nedenle;

Daha fazla su için
Selülitin yapısında toksinler, su ve yağ bulunmaktadır. Eğer gün içerisinde ihtiyacınız ölçüsünde su içmiyorsanız selülit içeriğinde bulunan toksin ve suları atamaz oluşumunu daha da artırırsınız.

Sigarayı bırakın
Sigaranın birçok hastalığı tetiklediği bilinen bir gerçek ama selülit oluşumunu da artıran önemli bir etken. Dolaşım problemi, bağ dokusunda hasar, deri incelmesine neden olup selülite neden olabilmekte.

Somon ve avokado tüketin
Her 2 besinde dolaşım sistemi için oldukça faydalı ve dolayısıyla selülit için sıklıkla tüketilebilinir. Somon ve diğer balıklarda bulunan fosforun dokuları kuvvetlendirici bir özelliği de var.

Daha aktif olmaya çalışın
Hareketsiz bir yaşam selülit oluşumunu hızlandıracaktır; kan dolaşımı negatif etkilenmekte, toksik maddeler atılamamakta, yağ depolanması artmakta. Selülitsiz bir yaşam için hergün en az yürüyüş yapmaya çalışın.

Fazla kilolardan kurtulun
Selültin artmasındaki önemli nedenlerden biri vücut yağ dokusunun artmasıdır, yağ dokusunun artması hormonları da negatif etkilemekte. Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinerek kilolarınızdan ve selülitlerden kurtulun.

Lesitinden zengin beslenin
Lesitinden zengin besinler özellikle yumurta, elma, ıspanak ve soya dolaşım sistemini hızlandırıcı dolayısıyla selülit oluşumu önleyici özelliğe sahip.

Lifli beslenmeye özen gösterin
Selülit oluşumunu önlemek ve diğer hastalıklardan da korunmak için besinlerle birlikte ortalama 25-30 gram posa almak gerekir. Sebzeler, meyveler, kurubaklagiller, tahıllar, kuruyemişler posadan zengin besinlerdir.

Kolajen ve elastin sentezini hızlandırın
Kolajen ve elastin cilt yapısı için yine önemli maddeler, bu nedenle kaliteli protein alımı kolajen ve elastin sentezini hızlandırır. Hindi, tavuk göğsü, az yağlı süt ve süt ürünleri beslenme programımızda yer almalı.

Sağlıksız besinlerden uzak durun
Yanlış bir beslenme tarzı olan fast-food tarzı besinler, alkol, asitli içecekler, tuzlu, tatlı ve yağlı yiyecekler, hamur işleri mümkün olduğu kadar azaltılmalı.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın